Een mooie lunchmiddag op het IJsselmeer aan boord van Het Statenjacht De Utrecht

Nieuw van Sloepen-lunch.nl

Het Statenjacht ‘de Utrecht’ is de authentieke reconstructie van een historisch zeilschip, gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746. De rijk versierde en luxe ingerichte Statenjachten werden in de 80-jarige Oorlog ingezet voor het vervoer van  de bevelhebbers. Later bleven de Statenjachten een populair vervoermiddel van vooraanstaande personen. De luxe platbodems waren een comfortabel alternatief voor verover over de slechte wegen in die tijd.  

 

Oorspronkelijk is de bouw van het schip opgezet als werkgelegenheidsproject. Na de voltooiing in 2003 vonden 90 kansarme jongeren die bij de bouw betrokken waren een reguliere baan. Het voortbestaan van Statenjacht ‘de Utrecht’ wordt onder meer verzekerd door het College van Heeren XVII – een groep topmanagers van bedrijven en instellingen die het schip voor een vaste periode van vijf jaar adopteren. Het Statenjacht is in het vaarseizoen beschikbaar voor bedrijfsuitstapjes, familiebijeenkomsten en ook als trouwlocatie. De Stichting Statenjacht Utrecht is een algemeen nut beogende instelling en daarom worden de  inkomsten uit de verhuur aangewend voor ideële doelen, zoals het belangeloos organiseren van vaartochten voor de tweeduizend cliënten van Abrona, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking die nooit aan vakantie toekomen.

 

Lunch aan boord van het Statenjacht De Utrecht

In de zomermaanden zijn vooral zeil-uitstapjes met grote families populair volgens Joyce Heeren van Sloepen-lunch tevens verantwoordelijk voor het Statenjacht De Utrecht. “Voor een jaarlijkse familiedag of bijzondere familiefeest is een lunch aan boord van Statenjacht De Utrecht heel erg geschikt. Met geniet van een mooie zeildag met lunch aan boord. Er kunnen tot 27 personen aan boord. Van broodjes lunch tot een eenvoudige Kapiteins Maaltijd of een mooie lunch BBQ. Het schip is onder meer voorzien van een kombuis, dus veel gerechten worden aan boord bereid.  Verder een mooie herenkamer die als bij slecht weer als lunch ruimte dienst doet en een secreet (toilet).”

 

Tijdens de lunch is het paviljoen op het achterdek van het Statenjacht exclusief voor alle gasten. Met kinderen aan boord wordt vaak zeilend koers gezet naar Pampus, een museum dat inspeelt op de  belevingswereld van jongeren, maar ook een bezoek Muiderslot is altijd een succes. Aan boord zijn spelletjes, dvd met kinderfilms en er wordt een schat verstopt. De allerkleinsten kunnen een dutje doen in de “jofferkamer”. Uiteraard zijn er op aanvraag ook voldoende zwemvesten aan boord. 

Veel gasten genieten bij mij aan boord van een BBQ lunch welke ik na het zeilen graag serveer in de luwte van een van de eilandjes in het IJsselmeer en ….. bij een lange of late lunch kan men dan genieten van een mooie zonsondergang aldus Joyce….

IJsselmeer startpunt voor de lunch

Dit zomerseizoen ligt het schip in de haven van Muiden, als een elegante dame tussen de tjalken en botters. Muiden is een perfecte startplaats voor een historisch dag en lunchprogramma met bijvoorbeeld een zeiltocht over het IJsselmeer en bezoekjes aan Muiderslot, Pampus, Amsterdam of Volendam. Natuurlijk kunnen gasten aan boord naast lunchen ook borrelen en dineren. Op verzoek worden acteurs in historische kleding ingehuurd om thematisch de gasten tijdens de lunch te vermaken. 

home-01.jpg IMG_5162.jpg IMG_5165.jpg IMG_5179.jpg IMG_5194.jpg IMG_5223.jpg IMG_5232.jpg IMG_5243.jpg IMG_5252.jpg IMG_5282.jpg IMG_5925.jpg IMG_6622.jpg IMG_6628.jpg IMG_6632.jpg IMG_6852.jpg IMG_9450.jpg
©PUR-SER - Funky Ideas 2009
Alle rechten van tekst, beeld, logomateriaal en prijslijsten op deze site berusten bij Sloepen-lunch.nl®
Het is niet toegestaan tekst en beeld of logomateriaal of prijslijst van deze site te kopieren of deels te
gebruiken zonder schriftelijk toestemming van Sloepen-lunch.
PUR-SER Nigtevecht.